Hejdå! Nu tar jag en veckas semester-på-semestern!

I dag, om några timmar, bär det av! Tre femtedelar av familjen, dvs jag, Jarkko och Shenzi, packar bilen och sticker till Sverige. Vi börjar vår med att resa mot Bålsta till Jarkkos syster och stannar där onsdag-torsdag. På fredag åker vi till Stockholm och sover hos Jarkkos mamma. Där ska vi också försöka träffa hans pappa + sambo och eventuellt hans bror. Tidigt på lördag morgon kör vi iväg med sikte mot Härjedalen, om nu inte GPS:en lurar oss.

Vi får kanske sällskap av Jarkkos kompis + sambo under våra tre stugdagar. Det skulle vara roligt! Jag lär ju inte vilja firra lika mycket som J, så det skulle vara trevligt med lite annat sällskap :) Dessutom skulle J få en likasinnad med sig och firra!

Vädret verkar inte särskilt lovande, men förväntningarna på Härjedalen är höga ändå! Från vissa utkiksplatser ska man visst kunna se över till Norge... Jag ska bjuda på bilder då vi kommer hem igen!

Om jag får tag i en dator och om jag orkar kanske jag uppdaterar någon gång den här veckan, men förvänta er inget! Jag menar, jag har ju inte varit särskilt bra på att uppdatera trots att jag suttit vid datorn varje dag...


Lördag, för några dagar sen

Glömde bort att berätta om den trevliga lördagskvällen jag hade tillsammans med Sheyda, Jenny och Pippo (och Katja + Amaya)! Vi grillade hos Jenny och åt god sallad med olika röror som tillbehör. Till efterrätt hade Jenny knåpat ihop en smaskig "tårta"!

Vi fick sedan skjuts av Pippos mamma som körde buick:) Efter några raggar-rundor på stan blev det avsläpp vid Arken där Jenny och Pippo stannade för att köa in och Sheyda och jag traskade till Dinos.




Funderingar

Är vi orealistiska som försöker planera i vilket skede i livet som vi vill skaffa barn? När Jarkko och jag diskuterar kring ämnet kommer vi alltid fram till att vi vill ha koll på att vår ekonomi fungerar om vi får barn. Är det knäppt att tänka att vi först vill skaffa hus och kunna lägga up en ekonomisk plan så vi ser vad det kommer bli för utgifter och därefter skaffa barn?

Med det här inlägget vill jag inte kritisera de som gör/har gjort annorlunda, utan så här skulle det ultimata utgångsläget för att skaffa barn se ut för oss.

I slutändan kanske det inte alls blir som vi tänkt, vi kanske får barn innan vi köper hus. Självklart kommer vi klara av det ekonomiskt ändå, på ett eller annat sätt, men jag tror det skulle tära en del på vårt föhållande.

Vad tror ni, är vår plan helt orealistisk?

Grönan

Vi hade roligt på Grönan, jag, Peik och Jarkko. Vi var där då det öppnade kl 11. De första två timmarna hann vi åka en hel del (åtminstone Peik och Jarkko, fegisen stod nere på marken), sen blev köerna jättelånga och man kunde få köa en halvtimme. Vi var lagom möra då vi kom hem!

I väntan på att få komma in på Gröna Lund

Jarkko och Peik åker Pop Expressen

Spökhuset och Kvasten

















Det var vår dag!

Med dunder och brak

Godmorgon alla pigga och glada! Väckarklockan ska egentligen ringa om 15 minuter, men Pumba tyckte det var dags redan nu för oss att stiga upp. Eller ska jag kanske skylla på grannkatten som kom in genom fönstret och därmed in på Pumbas revir? Slagsmål vaknade vi av i alla fall!

Idag har jag varit...

... 3(!) gånger in till stan. Först en gång själv, därefter en gång med mamma och Lovi, och till sist tillsammans med Pernilla och Elvin. Min klocka var äntligen färdig, 58€ fattigare och den var min igen! Kan ni fatta, 58€ för ett litet glas?!

          

Jag känner att det så småningom börjar bli dags för en resa till Sverige och shoppa lite. Letade efter ett par träningsbyxor, men utbudet är ganska skit och dessutom svindyrt här. Kikade lite på hm:s hemsida och tänkte nästan beställa men det är ju så svårt att veta vilken storlek man ska välja. Sen kommer jag ju inte ifrån det faktum att det faktiskt är roligt att shoppa "på riktigt" :) Kanske jag hinner med lite shopping innan vi åker upp till Härjedalen!

MEN innan jag börjar planera någon shopping måste jag se hur mycket pengar det går åt imorgon då vi (jag, Jarkko och Peik) åker till Grönan! Förväntningarna är höga och vi hoppas på någorlunda svalt väder. Kameran ska med, så det är bäst jag går och sätter den på laddning nu, hejs!


Åånej, inte nuuu!

Ja just det, Shenzi är inne i sin andra löp-period för tillfället. Det betyder bara en sak - vi har en knäpp och hormonstinn hund som bara sätter rumpan mot allt som "står upp och sticker ut". Det finns alltså ingen chans att vi kan ha henne lös. Om en vecka eller så kommer vi ha en mycket rastlös hund, och det är då vi ska ta med henne upp till Härjedalen! Jag som hade hoppats och räknat med att hon skulle börja löpa i slutet av augusti...

Ca. 2,5!

Tredje joggingrundan bättre än jag förväntat mig måste jag säga! Kände mig mer taggad den här gången då jag inte var ensam... Vi sprang dessutom längre än vad jag gjort tidigare, så jag kände mig riktigt stolt efteråt!


Nu har det gått några dagar igen...

Och jag känner att motivationen till att skriva inlägg börjar tryta mer och mer för var dag som går. Lusten att blogga minskar då jag börjar släpa efter med skrivandet... Tänkte försöka i dag i alla fall.

Jarkko var ute och firrade i fredags och fick en massa abborrar! Jag tycker det börjar bli dags för honom att lära sig hur man filear (skrivs det så?), jag själv vill nämligen inte röra den, men äter gärna! Den här gången gav han bort allt till pappa & co.

   

I fredags gick jag med Erica på stan och åt lunch. Sedan blev det fika hos mig, eller rättare sagt, hon drack kaffe hos mig :)



Det var tänkt att Christine och jag skulle ha druckit ballevin på fredag kväll, men hon åkte till Jurmo för att vara på festivalen Island in the sun. Då drack jag ballevin med Erica (och Pernilla en liten stund) istället! Efter det blev det utgång och vi styrde cyklarna mot Dinos. Där träffade vi Ericas vänner och jag stötte även på Pippo och Jenny!

       

I dag, söndag, har vi varit på vår traditionsenliga middag på Soltuna med en del av släkten. Som vanligt var jag mycket nöjd med maten! Tog många fina bilder, på bland annat Lovi och Elvin, men de sätter jag inte ut på bloggen. Jag bjuder istället på en bild på mig och min älskling. Jarkko är aningen mörkpå bilden, men han är ju rätt mörk annars också :)



Nu ska jag ut och jogga för tredje gången, men den här gången blir jag inte ensam, Pernilla och Anna kommer med! Skriver hur det gick sen, om jag hade sämst kondition av alla (troligtvis) eller om jag spurtade ifrån dem, haha!


Frefrefrefrefreeedag

Hade egentligen planerat att åka till stranden med Erica och sola i dag, men det är grått och mulet och ser nästan lite regnsjukt ut. Istället cyklar vi till stan och fikar!

Det känns som om jag är på väg in i en skriv-svacka igen, så vi får se vad det blir för inlägg nu de närmaste dagarna. Kommer på en massa saker under dagarna som jag vill skriva om, men när jag väl sätter mig vid datorn känns det antingen bara fånigt eller tråkigt.

Här är förresten min måste-göras-under-semestern-lista, som inte heller känns särskilt lockande...


Onsdag-torsdag

I dag har det inte hänt särskilt mycket. Jag var ut till stugan några timmar och solade. Eller ja, det var inte sådär jättemycket sol, men skönt var det i alla fall! Somnade några gånger i solstolen, aaaah vilken härlig semester!

Nu i kväll har mamma hjälpt mig tvätta mattor, nu ska det bara städas här hemma och golvet torkas innan de kommer innanför tröskeln igen!





I går lagade jag en "ny" linssoppa, mums!



I morgon kommer Pernilla och gänget och stannar en och en halv(?) vecka, Johan åker dock tidigare. Ska bli kul att se dem igen!


Joggingpass nr 2

Steg upp tidigt i morse (06.30), för att ta en joggingrunda. Jag hade så klart höga föväntningar eftersom den förra rundan var lättare än jag trodde den skulle vara. Efter bara några hundra meter var jag nära att ge upp, det var skitjobbigt! Antar att jag inte var lika "taggad" denna gång. MEN, jag klarade det!

Som det ser ut nu tänker jag ha tvådagars-paus mellan joggingpassen, eftersom jag utöver det går på en eller två långisar om dagen á 45 minuter. Då kan jag ju inte annat än lyckas med att nå mitt mål... Eller?

Sovmorgon

Här stiger man upp halv sju för att gå på långis då det fortfarande är "svalt" ute. Jag sätter upp håret, klär på mig kläder och skor och börjar gå. Efter 30 meter tar det stopp - Shenzi har lagt sig ner och vägrar fortsätta en meter till! Jag lyckas få upp henne och går tre meter till innan hon lägger sig. Det är bara att vända. Hem och krypa ner i sängen igen... Men det har ju egentligen inte matte något emot :)

Jag vaknade lite före elva och ångrade att jag inte stannade uppe då jag redan var vaken. Det är ingen sol i dag för tillfället, så man kanske skulle orka göra något innan den kommer fram igen och svetten börjar rinna. Det börjar bli dags att leta fram min "att-göra-under-semestern-lista", annars kommer det bara skjutas upp...


Nöjd!

Tänkte inte skriva nu, istället låter jag några bilder berätta hur det var på min första joggingtur!









Ett tillägg bara, det var 24 grader ute...


We're back in business

I dag hade vi bokat tid med banken för att diskutera huslån. Jag var alldeles snurrig när vi kom därifrån efter att ha fått så mycket information och olika alternativ att fundera över! Trots det, kändes det här bankmötet bäst. Vi båda kände att vi kunde fråga om saker vi inte förstod utan att behöva känna oss helt dumma i huvudet. Nu har vi i alla fall kommit så långt att vi vet att vi kommer få lån, och att våra löner räcker till. Härnäst ska vi göra upp en budget för att se vad notan ungefär kommer sluta på. I morgon ska vi dessutom och begära offert på två hus.

Tänker inte tråka ut mina (få) läsare med vad jag gjorde resten av dagen eller vad jag ska göra i kväll, istället lägger jag upp en bild och visar upp mitt bruna röda ansikte från gårdagen. Ha en fortsatt fin kväll i den underbara(?) värmen!


Båtväder!

Jag, Jarkko och Shenzi har varit på sjön idag tillsammans med pappa & co. Planerna var egentligen att vi skulle åka över med båt till Kumlinge, men då väderprognosen lovade eventuellt lite blåst, bestämde vi oss för att åka till Saltvik (pappas vän har byggt hus där). Det blev fika, sola, bada och vattenskidor för de modiga!

       

Efter Saltviksvisiten bar det av hemåt med ett stopp vid Ytterby-holmen!

Någon som tror han är tuff!       

Väl tillbaka vid båtnabben åkte vi hem och lämnade Shenzi för att sen åka tillbaka och ut på sjön igen för att åka ring efter båten. "Aaaah, vad har jag gett mig in på?!", var tanken då jag satte mig i ringen, men tusan vad roligt det var!

       

För övrigt så har jag blivit utmanad av min storasyster Pernilla att spriga kanonloppet nästa höst. I dagsläget tror jag inte ens att jag orkar springa 1 km utan att få håll! Vi får nog allt se vad det blir med den saken...

Ja just det, en annan sak... Om den som läser mig blogg kommenterar ett inlägg, så brukar jag svara genom att själv kommentera samma inlägg. Kanske lite knöligt, med tanke på att endast jag uppmärksammas då det kommer en ny kommentar. Eller hur ska jag göra riktigt? Skulle det vara enklare att svara på kommentarerna i ett helt nytt inlägg?

Vart försvann solen?

Trots det lite sämre vädret i dag på eftermiddagen åkte Christine och jag till stranden för att sola. Då solen blygsamt kikade fram var det rätt behagligt, men annars var det rätt kallt då det blåste så mycket. Vi uthärdade ungefär en timme innan vi gav upp. Med risk för bestående men togs ingen bild på mig, men Christine ställde upp!


Utkast: Juli 10, 2010

Pumba kom för någon dag sedan insläpandes med en fågel, eller vi antar det i alla fall. Enligt Jarkko låg han där fågeln legat (Jarkko hade då slängt den) och sett väldigt nöjd ut. Ni ser väl att han är kungen i huset va?



Snart bär det av till klipporna och sola med Christine! Ska försöka jämna ut brännan på benen, men jag tror det är lönlöst...

Uppe med tuppen!

Tänkte ta "sovmorgon" till klockan 8 i dag, men det fick jag ju inte... Vaknade klockan 7 av Nala som lät som en hel traktor-armé och av Shenzi som gnällde och tyckte någon skulle vara sällskap åt henne. Därför steg jag upp och gjorde mig i ordning för en långis, tror ni inte hundrackarn har gått och lagt sig igen då jag står i hallen färdigt påklädd! Det var bara och tvinga med henne ut, HA!

Efter promenaden och frukosten fick jag lite hemmafru-känsla i kroppen och började baka tekakor. Det bör nämnas att jag själv för tillfället inte bröd. Alltså, jag bakade åt Jarkko!


       

   

     

För den som undrar.. Nej, jag kunde inte hålla mig från att smaka en bit :)


Välkommen semester!

Vilken lättnadskänsla då klockan slog 16 idag! Äntligen ledigt i fyra hela veckor (om jag bortser från arbetet på Zoo Arken förstås). Helt plötsligt försvann längtan efter att slänga sig på soffan efter jobbet, det fanns hur mycket energi som helst!

Efter jobbet cyklade jag hem och hämtade Shenzi och därefter åkte vi ut till mammas stuga. Hon börjar verkligen gilla att bada. Hon vågar gå längre och längre ut, men då hon inte längre når botten vänder hon in mot stranden igen. Stannade någon timme men hade sen bestämt träff med Katja & co (äntligen) Det var jättelänge sen vi sågs senast, så det var härligt att träffa alla tre (fyra) igen!

Imorgon hoppas jag på vackert väder, då blir det sol och bad kan jag lova (och kanske även lite bilder)!


Bara några timmar kvar...

.. så börjar semestern! Eller egentligen börjar den ju först på måndag, men jag tycker min semester börjar så snart jag slutat jobba. Jag har dock lovat bort mig på måndag och lördag nästa vecka till Zoo Arken. A hade gärna velat att jag skulle jobba med henne hela veckan, men efter att jag tittat på nästa veckas väderprognos vill jag nog ha mest ledigt. Måste passa på och njuta av solen och värmen, den kanske inte varar så länge till!

Angående gårdagens tvättproblem... problemet kvarstår. Fläcken finns kvar, inte lika synlig som tidigare. Jag använde både Enjo-olivtvålen och Dr. Beckman men nu har jag slut på idéer.

För övrigt....

...är kvällens planering:

-diska
-tvätta + hänga tvätt
-långis
-tv (har börjat följa miniserien "Luther", superbra!)


Neeej, inte min fina tunika!

Var nyss till Kantarellen med Jarkko och storhandlade. När vi kom hem packade vi upp maten och efter det började jag hänga tvätt, och till min stora förfäran ser jag att ett av mina favvoplagg (ljus-aprikos-färgad tunika) här världens fläck på sig! Nu ligger den i Enjo-olivtvål-bad, men det ser inte så lovande ut... Jag kan inte minnas att den hade en fläck då jag satte den i smutskorgen, så jag förstår inte hur ens en fläck kan ha uppstått! Ja, det är ju inte direkt några världsproblem, men lite småirriterande i min värld.

En annan som har sina "egna världsproblem" är Shenzi. Hon leker med sina gagisar (hundben), springer runt och kastar upp dem i luften, tills hon i misstag kastar den så den åker under soffan. Då står hon där och gnäller med sin höga röst tills jag kommer och hjälper henne. Får hon ingen hjälp kan hon utan problem ligga där en kvart och lipa tills matte inte längre står ut.

Ballehäng

Gårdagens:



Igår vart det inget inlägg för jag fick besök av Christine! Vi satt på ballen och drack te och åt choklad (sockerfri) och brieost med äppel. När det var dags för mig att egentligen gå ut på långis kom vi på idén att gå igenom mitt klädskåp... Det slutade med några att några plagg hamnade i soporna och några plagg åkte hem med Christine, äntligen har jag det gjort! Däremot har jag det jobbigaste kvar - strumplådan. Pumba har legat där hela vintern och våren, så allt i lådan är fullt med katthår. Det är nog enklast om jag helt enkelt slänger allt. Dessutom har var och varannan strumpa hål.



   

Jag har nu börjat skriva lista på vad som behöver göras under semestern, och den blir bara längre och längre, jag ska berätta en annan dag!

Mums med mansikka!

Ikväll hörde pappas sambo av sig och frågade om jag ville komma med och plocka jordgubbar. Såklart jag ville, då är den funderingen ur världen! Plockade även en bunke till mamma, sammanlagt 15 liter + ca 2 liter som jag åt då jag plockade :) Nu har jag varit proppis i flera timmar och bara hoppas på att det går över snart!
 MUMS!

 Gubbkonster

Nu kom Jarkko hem från jobbet, så jag ska försöka tigga till mig lite kill på fötterna :)


Fästingchock!

Shenzi har varit och gått i ett eller flera fästingbon... Sen igår kväll då jag lite smått chockad upptäckte alla små kryp, har jag plockat åtminstone 25 pyttepyttesmå fästingar!


Trött i minnet

Idag var första dagen utav fem som jag jobbade på dagis. Det är riktigt roligt att få se lite nytt, men oj vilken skillnad det är när man jämför dagis och fritids! Barnen är ju yngre vilket gör att man måste tänka annorlunda vad gäller pedagogiken. Det gå inte riktigt att tala till en sexåring som  man talar till en treåring, det är ett evigt växlande mellan olika språknivåer. Det är dock inte därför jag är trött i minnet utan på grund av alla namn jag har varit tvungen att lära mig! Med personal och barn inräknat har jag lärt mig ungefär 30 namn idag (tillägger det finns fler barnnamn att lära sig)! Undrar hur många jag kommer ihåg imorgon :)

Så här trött är jag idag!

Till middag i dag lagade jag kidneybönburgare, i alla fall hette receptet så. Jag hade föreställt mig biffar, men det blev nog snarare som små platta bollar. Jag testade göra några större biffar, men de föll bara isär när jag skulle vända dem. Till dem åt jag ägg, keso och paprika.

För övrigt så går jag nu bara och väntar på två saker.
1. Jag vill ha jordgubbar! När börjar självplockningen?
2. Semester! Fyra dagar kvar på jobbet, som jag har längtat!


Persisk afton

Nyss inkommen från kvällens långis, och det var varmt må jag säga! 21 grader visade det vid PAF! Den senare eftermmiddagen och kvällen har varit persiskt influerat. Först var vi bjudna på middag hemma hos Sheydas föräldrar. Vi hade trott att det var vi och några av Sheydas andra vänner som var bjudna, men det visade sig att det var familjens släkt och några av hennes föräldrars vänner som var bjudna... Lite smått obekväm situation till en början, men riktigt trevligt efter en stund. Åh, hennes mamma laga så god mat! Kanske jag ska börja bjuda in mig själv en gång i månaden och äta den supergoda kycklinggrytan hon lagar... :)

Efter middagsbjudningen följde Sheyda med hem till oss och Jarkko åkte på jobb. Vi passade på att ta en ballekväll med vattenpipa och prat. Ballen lär jag säkert prata om fler gånger, så det är lika bra att jag berättar redan nu att ballen är ett kortare och lite roligare ord för balkongen, eller va?

            En nyfiken Pumba spanar på grannen nedanför

I natt åker min fina vän tillbaka till Helsingfors, men vi ses om några veckor igen!

Stugliv

När vi åker ut till stugan är det med förhoppningar om en riktigt skön och avslappnad dag. När vi väl kom fram igår såg verkligheten annorlunda ut. Brömsar överallt som försökte bitas hela tiden, Shenzi som sprang runt och försökte hitta på en massa hyss och själv går man bara runt och försöker hitta på något att göra. Då man äntligen får chansen att slappna av vill man helt plötsligt göra en massa grejer. I alla fall till en början kunde vi inte "bara vara".

Det finns en stor sten på tomten, som Shenzi var lite väl intresserad av. Hon gick och nosade vid marken bredvid stenen och drog snabbt bort ansiktet som om det vore något där. Orm, tänkte vi! Det hjälpte inte hur många gånger vi sa åt henne att inte gå dit. Har hon bestämt sig för något så är det så, envis som hon är. Det visade sig sedan att det inte var någon orm, det var en padda. Paddor är inte dödligt giftiga men heller inte helt ofarliga för hundar. Om en hund slickar eller biter i en levande eller död padda, får de i sig gift som avsöndras från paddans körtlar på ryggen. Hunde reagerar då med att få kraftig salivutsöndring. Som tur var fick Shenzi inte tag på den, men jag kan tänka mig att man fortsättningsvis måste ha koll på henne då vi är på stugan.

 

Chili- och vitlöksmarianden var verkligen lyckad! Räkorna fick ligga i den i ca fyra timmar, och resultatet blev verkligen bra! Jag kan inte minnas när jag ätit så god grillmat senast. Tillsammans med örtostkrämen jag gjorde var det en riktig festmåltid! Efterrätten var även den mumsig, trots att Jarkko tyckte det var för mörk choklad i den (här ska även tilläggas att han åt glass till sin kladdkaka, medan jag åt osockrad grädde till min). Den påminde egentligen inte alls om vanlig kladdkaka, utan den här kakan liksom smälte i munnen. Mmmm, mums!

           

Kvällen avslutades efter att vi ätit efterrätt och diskat upp efter oss. Vi åkte tillbaka hemåt och tog en cykeltur in mot stan för att hyra film. Det blev den andra filmen i Twilight sagan, New moon. Både Jarkko och jag tyckte nog att ettan var bättre. Nu väntar vi på den tredje, Eclipse. Har hört att den ska vara den bästa...

   

I dag står det städning på schemat, blä.


Sommarvärme

Vilken underbar morgon! Jag hade telefonen på väckning klockan sju, eftersom jag visste det skulle bli en fin dag och Shenzi måste ut på långis innan det skulle bli allt för varmt. Redan då var det 18 grader i skuggan. Nu ligger hon här i soffan i datarummet och sover så sött!

Jarkko åkte iväg en stund för att fiska, och jag tänkte så småningom åka iväg och handla lite som vi ska ha med till stugan. Vi tänkte marinera och grilla tigerräkor och grönsaker, ska bli smarrigt! Till efterrätt tänkte jag laga en GI-kladdkaka och bara smaka en liiiten bit.

Tänkte ta med kameran till stugan och försöka ta lite bilder som jag sen kan lägga upp här, men det är fortfarande bara en tanke. Jag tar säkert med den, men om jag tar några bilder får vi nog allt se om jag kommer ihåg...

Nytt försök!

Sitter och drömmer om utlandsresa, men någon sådan lär det inte bli än på ett tag. Först ska lilla familjen resa till Härjedalen på minisemester, det ska bli mysigt! Få se hur mysigt jag tycker det är med alla mygg när vi väl är där... Jag har redan tio myggbett, hur ska jag inte se ut sen?! Skulle vilja hitta ett myggmedel som inte luktar så fruktansvärt illa!

Snart får jag semester, bara en vecka kvar nu! Jag har tänkt ut en massa saker som "måste göras", alltså en massa trista saker som t ex gå igenom mitt superstökiga klädgarderob. Det skulle behövas en rejäl rensning, jag har så mycket kläder "som kan vara bra att ha". En annan tanke kring många av mina klädesplagg är att "det kanske blir modernt snart igen". Efter denna skåpsrensning kanske det finns plats för lite nytt :)

Det var längesen jag skrev ett inlägg nu, jag tänkte försöka igen. Jag har aldrig varit bra på att skriva dagbok, men det skulle vara kul att sen kunna gå tillbaka och läsa vad man gjort och olika funderingar man haft.

Update

Pappa har just varit här och ätit. Han var här riktigt länge! Satt på ballkongen och pratade hus, och fick lite mer att fundera och tänka på. Nu har det blivit lite svalare ute så Shenzi och jag kan äntligen gå på långis! Det blir ju så långtråkigt för henne på dagarna när det är så långt mellan promenaderna, men man kan inte göra så mycket när det är så varmt... Imorgon blir det stugliv för hela slanten! Det ska bli riktigt varmt och då tänkte valrossen passa på att steka lite! Bjussar på en bild på grisen.

RSS 2.0