Glad, gladare, jag!

Nu gäller det att ta tillvara på all extra energi man har! Jag har kännt mig riktigt pigg den här veckan, och vad är inte roligare än det? Tänk om man kunde vara pigg och glad varenda dag då man kommer hem från jobbet... Det är dessutom jättefint väder i dag och J är ledig (!), så vi ska passa på att gå en tidig promenad. Efter det ska jag antingen baka bröd eller ta en joggingtur, vad härligt att vara på toppenhumör!

Huvudvärkstestet

Det här inlägget är tillägnat min mamma, eftersom det var hon som fick idén till det så kallade huvudvärkstestet. Jag har länge-länge-länge haft migrän, ofta flera gånger i veckan, men även ibland mer sällan. Det senaste året har den nästan bara dykt upp på måndagar, vilket jag då trott att berodde på någon form av spänning eller att det kanske skulle vara stressrelaterat.

För några veckor sedan började min mamma fundera om huvudvärken/migränen kunde bero på colan jag dricker på helgerna... Eller rättare sagt cola lighten. Att jag möjligtvis skulle vara känslig mot lightprodukter trodde jag själv inte alls på eftersom jag nog kan dricka lightsaft någon gång i veckan utan att få huvudvärk. Därför testade jag dricka annan lightläsk en helg, och kors i taket, ingen måndagshuvudvärk! De senaste två helgerna har jag druckit cola light, men istället för en stor flaska har jag druckit en liten. Måndagshuvudvärk? Nix!

Jag kan inte minnas när jag skulle haft så mycket energi på en måndagskväll som jag haft i kväll. Det kan jag bara tacka min mamma för! Tack mamma!

Magknip

I kväll tänker jag (hör och häpna) skippa den planerade joggingturen. Inte för att jag är lat, utan på grund av magknip. Det käns lite sådär faktiskt. Enda sedan mitt första joggingpass har jag hållt mig till veckans "träningsplanering". Jag hoppas jag fortsätter hålla en strikt planering, för jag vet ju hur lätt jag har för att halka tillbaka till latheten... Därför ska jag ta mig ut i morgon kväll i stället! Håll tummarna!


Ändring i planeringen

Det blev ingen åktur till Eckerö, tappade lusten. Istället gick vi i skogen här i närheten och plockade lite svamp. Nu ska jag ta i tu med diskberget innan jag hittar på någon bra bortförklaring!

Ja just det...

Jag glömde ju såklart bort att jag skulle ha med kameran på personalfesten. Jag kom faktiskt ihåg den, men hade glömt att den behövde laddas... Sorry.


Fredagen...

...var riktigt lyckad! Träningen gick bra och det kändes som en skön start på dagen. På kvällen stod det personalfest på schemat. Den hölls så långt bort från stan man kan komma (nästan i alla fall), närmare bestämt i Lumpo. Tre rätters middagen var inte mycket att hänga i julgranen, men vad gör det då man har roligt sällskap? Vid tolv-tiden var vi tillbaka i stan igen, då var det arken och dansa hela natten som gällde! Hem kom jag lite efter fyra, då hade jag varit vaken i nästan 24 timmar.

I dag ska vi (åtminstone jag) en sväng till Eckeröhallen och titta på den stora internationella hundutställningen. Kanske provar vi/jag Eckerös svampskog i samma veva.

Födelsedagsbarn

Amaya fyllde 1 år i går, så i kväll har jag varit på hennes kalas. Kan inte förstå hur tiden har gått så snabbt! Katja hade gjort så fina dekorationer och Mario hade lagat supergod tårta!

Nu är det sängen som gäller för mig.. I morgon stiger jag upp tidigt och åker till Avancia, core-pass klockan sju! Godnatt!


Nu får det vara nog!

I går hade jag en riktig pissdag och kände mig verkligen nere. Hela kvällen, i morse och en del av eftermiddagen har varit blä. Jag orkar inte ha människor runt mig som gnäller om allt och som bara tänker negativt hela tiden.  Nu är måttet rågat! Snart ska det upp till diskussion och då tänker jag precis säga som jag tycker, hur jag upplever hela situationen och hur det kommer sluta om det inte blir någon ändring!

Shenzis första joggingtur

Kom så far vi ut och springer! Vad tusan menar hon med det? Ska vi inte ut och morgonkissa? Kom nu då! Ååh, måste jag verkligen? Nu kommer du hit. Jaja, jag kommer.

Ska vi inte bara runt ängen och kissa? Okejdå, jag bajsar väl då, så kan vi väl gå hem igen va? Nej matte, varför fortsätter du?! Vi ska ju heeeem! Kom så springer vi! Skynda, skynda, skynda! Neej, vad håller vi på med... Kan vi inte vända hem igen? Kan vi inte stanna och hälsa på mina kompisar?

Vad tusan menar hon med att vi bara springer i halvfart? Jag tänker minsann springa i min egen takt! Matte får väl tänka lite positivt, nu får hon ju en stark vänsterarm.

Aah, äntligen hemma! Det går ju inte att springa med dig. Jag håller med dig! Dessutom går det inte att springa med dig heller! Du får inte komma med fler gånger din lilla latmask. Puh! Skönt!

Onsdag

Äntligen är semestern slut för vattenkranen i köket. Antingen det eller så har den haft solsting i sommar, jag bjöds nämligen på ett glas med iskallt vatten efter joggingturen i kväll (inte några isbitar här inte!).

5 km blev det i kväll. Nu tycker jag det har börjat bli lite långtråkigt att springa själv, är det ingen som vill hänga på?


Höst-rusk!

Som Christine sa efter vårt pilatespass i dag: "Nu är det verkligen höst!", och jag kan inte annat än hålla med. Jag förstod till exempel inte varför telefonen ringde mitt i natten, vad har jag egentligen ställt klockan på? Inte tyckte jag att det var så länge sen det var ljust redan klockan fyra på morgonen! Det har dessutom varit väldigt omväxlande väder i dag, först grått och mulet, därefter sol. Nu regnar det och det finns risk att man blåser iväg om man går utomhus! Men åh, så mysigt med stormiga promenader, tända ljus och mys i soffan under filten!

Att ta tjuren vid hornen

Efter att mamma och jag varit i stan gick jag och Shenzi på en långis. När vi kom in var vi båda så trötta så vi kröp ner under täcket och sov en timme, sen var det motigt att börja städa ska jag tala om! Nu passar jag på att ta en liten paus mellan dammrottor och golvtorkning.

Vad hittade vi på stan då? Jag hade innestående pengar i en affär sen förra sommaren då jag lämnade tillbaka en klänning som jag köpt. I dag hittade jag en röd, lite finare kofta, som jag både kan ha till vardags och till  "avslappnad" fest. Jag tror den ska invigas om några helger då vi har personalfest. Jag har varit dålig på att använda kameran, men då lovar jag att det blir bilder! Annat jag köpte var trosor och strumpor.. Eller jag skulle köpa, men mamma insisterade på att hon skulle betala. Hon köpte även flaskor från Sagaform till mig som man kan ha olja och vinäger i. Superfina!
                           



Nu ska jag fortsätta med städningen, sätta på min Spotify-spellista och bara njuta av musik jag inte lyssnat på på länge (det blev många på:n där...). Hej!


Ska jag städa?

Det var även tänkt att jag i dag skulle hjälpa mamma att dra ut kyl och frys så hon kunde städa bakom. Alltså, inte bara min egen städning... Nu har jag ju sådan otur tur att mamma just ringde och sa "Ska vi inte göra något roligare istället, som att gå på stan?". Hm.. Låt mig få tänka på saken... Storstädning inklusive fönstertvätt (ingen matt-tvätt, det är för dåligt väder) eller en runda på stan? Stan lockar mer! Nu är det säkert någon som läser det här som tänker "men hon kan väl för tusan städa efter att hon varit till stan". Men det, mina vänner, tar jag ställning till senare :)


Nu är vi igång!

Morgondagen kommer jag ägna åt städning, det är i alla fall som planeringen ser ut just nu... Vanlig städning, fönstertvätt och eventuellt en sväng till matt-tvätten. Det borde inte vara möjligt för mig att hitta på några bortförklaringar till varför jag skulle slippa städningen. Jag kommer nämligen inte att jobba extra imorgon medan Jarkko ska jobba extra. Alltså har jag all tid i världen att putsa och feja (suck).

Ja, just det! I dag skrev vi ju under huspapprena! Om inte bygglovet drar ut på tiden borde själva "huskroppen" levereras någon gång under vecka 49. Äntligen känns det som om vi är igång! Nu gäller det bara att hålla tummarna för att allt går vägen... Vem vill komma och måla?

Jag brukar hålla löften...

...men vad gäller löften om blogginlägg så borde jag faktiskt skämmas! Jag skulle ju egentligen ha skrivit i söndags och i dag är det onsdag. Är det okej om jag skyller på måndagshuvudvärk och tisdagsstress?

Nåja, helgen var ungefär som jag förutspått - energislukande! Jarkkos pappa+sambo kom i fredags och stannade till söndagen. Fredagkvällen gick åt att se på tv och prataprataprata. På lördagen lyckades jag smita iväg några timmar för att jobba :) Därefter prataprataprata, pizza och tv. På ett ungefär i alla fall. Visst pratar de en del och det kan vara rätt tröttsamt men de är samtidigt hur trevliga som helst!

Efter att de åkt hem på söndagen åkte vi ut till skogen och plockade svamp, lite kantisar hittade vi! Jarkko hittade såklart flest, men han ska ju som sagt alltid vara värst.

I måndags hade jag dunder-huvudvärk när jag kom hem! Mamma hade lite funderingar kring vad det kunde bero på, så jag ska göra ett litet test i helgen. Berättar mer en annan gång...

I går var jag och Christine på zumba och jag hade höga förväntningar på mig själv eftersom det gått rätt bra på mass-zumban. Hur gick det då? Jag var så arg då passet var över! Okej att jag inte kunde koordinera både armar och ben samtidigt, men att inte kunna koordinera varken eller! Visserligen hade Christine hört att det var ett lite svårare pass, men inte kunde jag i min vildaste fantasi tro att det skulle vara svårt!

Om några minuter ska jag och Shenzi och träffa våra nyfunna vänner, Camilla och Kallo (stavning?), och gå på långis. Kallo är en jättefin 1-årig dobermann som Shenzi tycker jättemycket om, de passar perfekt ihop :)

Jodå, jag lever!

Svärfar och "svärmor" är på besök. Bloggar i morgon när de åkt hem - om jag fortfarande är vid liv...

1/4

Nu har jag klarat av att springa en fjärdedel av slutmålet med löpningen, alltså 5 km. Jag skulle nog klarat av någon km till, men tar jag ut mig för mycket kommer det inte vara roligt längre. Dessutom är det ju faktiskt ett år kvar tills målet ska uppnås, så jag har gott om tid! Så småningom tror jag att jag ska börja korta av streckan lite grann och istället försöka mig på lite intervallträning, det känns dock inte så lockande...

RSS 2.0