Det kryllade!

Ååå så typiskt! Jag lämnade kameran hemma i kväll då mamma och jag åkte till svampskogen. Ni kommer säkert inte att tro mig när jag berättar att vi hittade en si så där 3 kg gula kantareller...


Mini-utflykt till Lilla holmen

Oj förlåt igen nu hörrni. Jag struntar i bortförklaringarna den här gången och lägger upp några på bilder på en tjusig påfågel och söta barn istället!








Kalas och bloggvila

Jag har varit lite lat i en vecka nu och låtit både mig själv och bloggen vila lite. Det har varit så mycket annat på gång. Vi har bland annat haft inflyttnings- och födelsedagskalas.




Happy face

Vetskapen om att jag om några timmar går på semester gör mig så här pigg och glad!


Hoppsan! Här var det lite snett.

Undrar riktigt hur den som köpte tyget innan mig tänkte? Att klippa på fri hand är inte alltid så enkelt, hoppas slutresultatet av dennes syprojekt inte blev lika snett och vint.


Mors lilla Olle i skogen gick

Shenzi och jag hittade jättestora blåbär i skogen i dag och många var de också!


Gäsp

Det börjar bli tröttsamt och enformigt nu ska jag tala om. Ja, ni ser ju vad jag håller på med.


Nu ska här bakas!

Titta vilken inspirerande bok jag "köpte" i går. För någon vecka sedan hittade jag uråldriga (närmare bestämt från 2003 och 2005) presentkort från bokhandeln här i stan...








Pigg

Jag tyckte att jag var väl förtjänt av en timmes tupplur på eftermiddagen. Den timmen råkade bli två och en halv. Här sitter jag nu pigg som en mört och har inte en tanke på att lägga mig än trots att morgondagen uppstigningstid skulle kräva det. Hur tänkte jag riktigt?

Vädret är trist men jag känner mig desto snyggare


Sy-paus

Snacka om att sitta som en hösäck vid symaskinen. Nu blir det paus i form av långis och därefter en joggingtur med syrran, det är ju bara två månader kvar till loppet!

Dags att sy färdigt gardinerna

Den här veckan har jag morgontur på jobbet, vilket betyder att jag slutar jobba redan kvart i tolv på förmiddagen! Nu har jag precis kommit hem efter en fika på syrrans jobb.

På lördag blir det födelsedags- och inflyttningskalas så jag vet vad jag ska göra resten av dagen och kvällen veckan...


Finger-historien

Hur gick det med mitt kattbitna finger då? Jo, jag fick ju antibiotika, som tog bort svullnaden och den största smärtan. Efter ungefär åtta dagar började det klia över hela kroppen och jag fick utslag som påminde om nässelutslag. Efter konsultation med en sjuksköterska skulle jag börja äta antihistaminer eftersom jag troligtvis var överkänslig mot antibiotikan. Klådan försvann och jag har nu ätit färdigt medecinen men fingret är fortfarande inte okej. Jag kan inte använda det om jag t ex ska bära en tung matkasse. Om det inte är bättre i morgon får jag väl boka tid hos läkare igen antar jag.


Bullbak


Röstning

Syrran kommenterade gardinen jag sydde och undrade om den inte skulle vara några cm kortare... Jarkko funderade över samma sak, men jag själv är osäker. Därför gör jag nu en liten undersökning, handen upp för de som tycker gardinen kunde vara några cm kortare!


Vilken färg har brandbilen?

Ja just det, det var någon som önskade bild på min bränna. Tyvärr lyckades jag inte ta någon bra bild som visar "det lilla missödet". Däremot kan jag visa en gammal bild från förra året eftersom jag har samma edamerostförpackningsfärg, dvs röd, i fejan nu som då.


Blogglust

Hur i all sin dar kommer det sig att jag nu helt plötsligt fått sådan inspiration till att blogga? Jag antar att det är lika bra att smida medan järnet är varmt. Blogglusten kan försvinna lika snabbt som den kom!

Nu är det födelsedagskalas som gäller!


Sömmerskan har varit i farten

Jag känner mig mäkta stolt måste jag säga! Nu är det bara resten kvar...





Här får ni dessutom en titt på vårt nya köksbord.




Scenario tre

Svetten inte bara rinner, den forsar! Men jag klarade det!




En morgontur i spåret

Godmorgon! Jag drar ut en sväng i spåret och hoppas på att komma tillbaka levande. Jag ser tre scenarier framför mig:

1. Det kryllar av flugor ute i luften och det lär bli fluginvasion på min kropp så fort minsta lilla svettdroppe visar sig, dvs så fort jag stiger utanför dörren. De äter upp mig.

2. Det blir alldeles för varmt så jag springer via Nabben (stranden) och tar mig inte bara ett dopp utan blir liggandes i vattnet hela dagen.

3. Jag försöker uthärda springturen trots kroppsvätskorna och flygfäna.

Vi får allt se hur det går, det var ju ett tag sen senast. Kanske en uppdatering, det beror på vilket scenario som utspelas! Tills vidare får ni en titt på stans plattaste rumpa!



Hemlagad falafel i pitabröd, tack!

Vi fredags-firade med Ali's kebab!



Ett hett tips till er singlar som dejtar: skippa Ali's åtminstone de fem första dejterna, det är kladdigt!

Jordgubbsmage

I går var det jordgubbsplockning på schemat! Som syrran sa, "man borde väga in sig själv också innan man börjar plocka...". Till en början plockade jag tio stycken och åt en. De första sju minuterna alltså... Sen två, tre stycken i magen och tio i hinken. Jag vankade mig fram på långisen senare på kvällen, men gott var det!






RSS 2.0