Marlis vaniljfyllda munkar

Nu är munkarna färdiga! Jag var inte ens klar med att rulla dem i socker innan första gänget ringde på dörren och skulle smaka. Munkarna blev riktigt goda så när som på margarinet jag var "tvungen" att baka med.









Nu är ringer nästa gäng på dörren!

Middag med Erika

I dag kommer Erika på besök och då står det hemlagad hamburgare på menyn!



Till filmen vi ska se på kvällen ska vi smarra på mina supergoda kokosbollar. Jag dreglar redan...



Mjöd-misslyckandet

Så här gick det med mjöden:



Varför? Tack vare mitt dåliga minne. Det var meningen att korkarna skulle vara löst åtskruvna (heter det faktiskt så?) under två dagar och därefter skulle korkarna skruvas fast ordentligt så jäsningen skulle få komma igång. Det kom jag på efter en sisådär sex dagar. Mjöden jäste alltså inte överhuvudtaget, vilket gav resultatet: kolsyrelös mjöd. Det blir köpt mjöd i år, däremot hoppas jag på bättre slutresultat då jag ska baka munkar på lördag!

Fast i Rome

Vad var det egentligen som fick mig att tro att jag bara skulle se ett avsnitt av Rome i kväll och att jag därefter skulle hinna packa några lådor? Ett avsnitt blev ju såklart två och sen var det plötsligt dags för sängen. Morgondagens agenda är som vanligt fullspäckad, men jag ska försöka hinna med ett inlägg och berätta vad som hände med mjöden.....

Snart blir det flytt!

Yes! Vi flyttar in i huset senast sista maj!

Sista lediga dagen

I dag ligger jag och slappar på en klippa medan Jarkko metar sik och Shenzi springer runt och utforskar området. Ja just det, jag äter chips också.

Hon bäddar sönder våra örngott

Inom loppet av en vecka är detta tredje kudden som bäddas sönder av madame. Fortsätter hon i den här takten ser det ut som om jag behöver börja gräva bland flyttlådorna för att hitta fler örngott...


Vi är hemma på lördag igen, påskharen!

Jag tänkte pausa vardagen i morgon kväll och komma tillbaka igen på lördag eftermiddag. Vi reser alltså iväg en sväng igen. Hoppas bara att påskharen förstått att vi är hemma till påskäggsletningen, att han inte hoppar förbi vår lägenhet!


Dagarna flyger iväg!

Dagarna far förbi i raketfart och jag hinner knappt sätta igång datorn förrän det är läggdags! Egentligen var det läggdags för 20 minuter sen för min del, men jag kände att en liten uppdatering behövdes.

Hela gårdagen kände jag mig upphäng och nersläppt, 6,5 timmar på Ikea i lördags tog verkligen musten ur mig. Och hur tänkte jag riktigt i söndags då jag började riva ut alla grejer ur datarumsgarderoberna och började flyttpacka? Kanske jag skulle tagit itu med lite mer väsentliga måsten som t ex dammsuga eller tvätta kläder. Inte nog med det, klockan nio på kvällen kom jag på att mjöden måste göras för att hinna jäsa färdigt till valborg...
För den som undrar så vet jag inte varför jag inte fyllde flaskorna helt, jag måste gjort det i sömnen.




Tv:n ropar högst

Disken ligger och ropar på mig men jag tänker minsann strunta i den i kväll. Jag har gått på långis, tvättat kläder och varit och tränat. Tv:n ropar faktiskt också på mig.

Nu är det bara blått kvar

Pusslandet har stannat av. Jag är nästan klar men har jag den jobbigaste delen kvar, nämligen de enfärgade bitarna. Jag kan inte göra annt än att ta bit efter bit och testa var de skulle kunna passa. Jag har inte sett skymten av mamma under den här pusselperioden, så egentligen är det väl inte mer än rätt att hon drar sitt strå till stacken och sätter resten av bitarna på plats, eller va?




Ikea

På lördag bär det av till Ikea och inköpslistan är ungefär lika lång som resvägen dit. Med andra ord, jag kommer gå runt med ett leende på läpparna hela dagen medan Jarkko kommer få uppleva värsta dagen i sitt liv.


Underbara valptid










Födelsedagsmiddag

I kväll har vi varit på restaurang och firat födelsedag. Kan ni gissa åldern på födelsedagsbarnet?


Regnväder

I dag har det varit stövelväder! Tack mamma för lånet, jag tror jag behåller dem!




Jag är nog gladast

Vem är månne gladast, syrran som fick tillbaka sina blommor (även den jag tänkte behålla), eller jag som fick en helt ny blomma?




Söndagstur

Syrran var snäll och tog Shenzi på långis i kväll och tur var väl det då det tydligen var rätt så blött ute...


RSS 2.0