Ett litet tips...

... till er som har många bloggar ni brukar läsa. Om du registrerar dig hos bloglovin.com/sv kan du lätt hänga med alla bloggar du vill följa. Varje gång någon har skrivit ett inlägg visas det då du loggar in på ditt bloglovin-konto. Du behöver alltså inte besöka en blogg för att se om den är uppdaterad, vilket sparar mycket tid om du läser många bloggar...


Man är väl inte gjord av socker heller!

Tror ni inte att jag halvvägs under min joggingtur sprang in i världens regnoväder? Tyckte väl att det mörknade lite väl tidigt i kväll...

Jag har alltid telefonen med mig och använder tidtagaruret för att se hur länge jag springer, men då det började regna satte jag in telefonen i ärmen och i samma veva måste jag ha lyckats komma åt stopp-och återställ-knappen eftersom tiden stod på 00.00.0 då jag kom hem. Jag tror jag sprang någorlunda samma sträcka som jag brukar göra. Det var en av regnets negativa följder. Här kommer en positiv: jag var så fokuserad på regnet som forsade i ansiktet att jag glömde bort att det var jobbigt att springa!

Nu ska jag stretcha, äta, duscha och därefter krypa ner med Shenzi och kissorna i nybäddade sängen! måste bara byta sängkläder först...


HM, långis och nya idéer

Alla kläder i HM-paketet passade, alltså är jag nu officiellt en storlek M :) Det är nog första gången som jag slipper skicka tillbaka hälften av kläderna.

I går kväll följde pappa och Peik med mig och Shenzi ut på långis. Det var trevligt att få sällskap! Vi var ute lite mer än en timme, och det klagades inte  särskilt mycket heller (åtminstone inte om vi räknar bort pappas "onda benhinnor" eller pappas "början till håll" och lite annat) :)

Nu har jag hittat på en ny och inspirerande sysselsättning. Efter långisen satte jag mig i soffan och bläddrade i inredningstidningar och kom på idén att klippa ut sådant jag blev inspirerad av, för att sedan kunna limma upp allt på papper. Det ska jag använda som inspirationskälla då vi ska inreda huset! Om någon har gamla inredningstidningar som bara ligger och skräpar eller som ska kastas så tar jag mer än gärna emot dem!

Jag-vet-inte-vad-jag-ska-ha-för-någon-rubrik-den-här-gången

Fick ju en ny kalender under våren, som jag tog i bruk i slutet av sommaren, och faktiskt så använder jag den fortfarande! Med så mycket möten och grejer som är inplanerade nu lär jag inte lägga undan den i första taget heller.

I dag fick jag min AVI från posten. Äntligen har HM-paketet kommit! Börjar komma in i en fas då jag känner att jag inte har så mycket att ta på mig vad gäller tröjor och toppar, jag går bara i samma hela tiden. De på jobbet måste ju tro att vi inte äger en tvättmaskin!

Jag har dåligt samvete över mina stackars balleblommor. De har fått stå utan vatten i säkert två veckor! Jag vet ju att det blir så här då det börjar bli höst, att jag inte har någon lust att pyssla på med dem som jag gör på sommaren. Ändå säger jag till mig själv varje sommar "I år ska jag nog minsann ta vara på mina blommor, och vart efter som de dör så ska jag ta bort dem. Det ska se snyggt och städat ut hela tiden". Så nu är tanken att jag ska städa ballen på lördag och ta bort alla blommor. MEN det är ju fortfarande bara en tanke...


Har du sett herr Kantarell?

Shenzi och jag kom just hem från svampskogen. Vi hittade faktiskt några kantareller! De åkte dock hem i mammas hink eftersom jag varken äter eller vet hur jag ska ta vara på dem. Jarkko får alltså hålla tummarna och hoppas på att bli bjuden på svampsås :)

Svamp-plockningen blev även dagens långis eftersom jag var och gav blod efter jobbet. Då ska man ju helst ta det så lugnt som möjligt. Själv lunkade man runt medan Shenzi skenade mellan ormburkar, grenar och blåbärsris!


Slöfockar!

Vad slött av er som läste föregående inlägg att inte gissa hur det gick för mig!

Här kommer i alla fall facit:
Med Annas ord ekandes i bakhuvudet, klart hon ska ut och pringa, annars är det ju så lätt att i fortsättningen göra fler undantag, tog jag mig i kragen och steg upp. Men det ska gudarna veta, tungt var det! Hade problem med andingen den första kilometern så jag tänkte ge upp flera gånger. Var mycket nöjd efteråt att jag orkade hålla ut!


Hur tror ni det gick?

Tror ni jag steg upp i morse klockan 07.00 då klockan ringde för att fara ut och springa eller tror ni jag gick tillbaka till varma mysiga sängen då jag såg att det endast var 14 grader ute? Gissa!

I går och i dag

2,5 kg kvar och kärlekshandtagen är snart borta! Därför blev det pizza till middag i går :) Senare på kvällen hyrde vi filmen Precious och åt gott. Jarkko åt godis och jag åt jordgubbsmos med grädde. Vadå frossa? :) Ja just det sockerfri choklad också!

Så småningom ska jag och Shenzi åka och lämna tillbaka filmen och sedan köra ner mammas bil till hamnen, därefter promenerar vi hem. Tre flugor i en smäll! Ska bara mysa en liten stund i soffan och låta frukosten smälta...


Är hösten här nu?

Söker jag efter hösttecken eller finns de faktiskt där?

*vill gärna ha strumpor på mig på nätterna
*skruvar på mer och mer varmvatten i duschen
*fryser då jag kommer ut ur duschen
*kalla morgnar, kvällar och nätter
*måste tända lampor för att se något

och till sist, ett väldigt tydligt tecken på att jag börjar känna av hösten...

*struntar mer och mer i mina stackars blommor på ballen

Kräftskiva och ny hårfärg

I helgen var vi en sväng på kräftskiva. Jag åt dock inte några kräftor, det fick de andra stå för. Jag åt löksoppa, ostpaj och efterrätt istället!

Bilden på Jarkko blev mörk, men som jag skrivit tidigare, ska jag bjuda på mig själv så ska han minsann också få skämmas lite :)





Så här ser jag ut i håret efter att just ha kommit hem från frissan. Om man jämför med bilden övanför så är det ganska stor skillnad...


Morgonstress

I går var första "riktiga" dagen på jobbet, och därmed välkomnar jag stressiga morgnar och måndagshuvudvärken!

Jag har skrivit flera meningar nu, men som jag bara raderar. Har inget att skriva eller berätta om, så jag kan lika gärna gå och borsta tänderna och packa ihop mina grejer till jobbet. Jag vet ju att jag egentligen behöver de här minuterna. Annars står jag innanför dörren med skorna färdigt på och rotar i väskan, var har jag lagt telefonen nu då? satte jag inte ner nycklarna? ja just det, jag ska ju ha tuggis med mig! tusan, frukten glömde jag ju!, och så där håller jag på tills det bara är sju minuter kvar tills jag ska vara på jobbet.

Ovälkommen gäst

Häromdagen hittade vi en äcklig liten stor krabat som någon av katterna hade släpat in. J blir illamående bara man nämner ordet "fästing", men jag kan inte låta bli att fascineras av hur mycket blod de faktiskt kan suga i sig...



Tänk om man skulle äta sig så här proppmätt vid varje måltid!


Karikatyr

Socialtträningen på stan ig går kväll gick väldigt bra! Över förväntan måste jag säga! En karikatyrtecknare ritade av Shenzi. Även då var hon jätteduktig och satt stilla nästan hela tiden.



Jag kunde inte hålla mig från att baka (sorry Christine). Det vi hittills har smakat på har varit riktigt gott, och då har vi ännu bara ätit kanter...

Äntligen fredag!

I kväll är det "Open by night" i stan. Därför tänkte mamma, jag och Shenzi göra en runda på stan och socialträna lilla madame. I och med att vi promenerar fram och tillbaka slår vi två flugor i en smäll eftersom lånigsen då är avklarad!

Antingen senare ikväll eller någon gång imorgon tänkte jag baka kladdiga brownies med cookiedough, det beror på hur sugen jag känner mig ikväll :) Christine ville baka på söndag, men jag har gått och tänkt på receptet hela veckan, så jag tror inte jag kan vänta så länge...

Annars då? Tja... Jarkko och jag har nu sett färdigt på den femte säsongen av Desperate housewives och väntar nu bara på att den sjätte ska komma ut. Det lär väl dröja ett tag kan jag tänka mig. J har fått låna Shutter Island av en arbetskompis och det betyder filmkväll och mys i morgon!

Jämförelse

Måndag - Jättetrött och huvudvärk
* latade mig hela morgonen
* jobbade 12-16.30
* åt middag och såg ett avsnitt av DH
* "vilade" 1 timme
* åkte till Mattssons med hopp om att hitta inneskor till jobbet (hittade inte)
* gick på långis
* såg två avsnitt av DH


Tisdag - Energi!
* steg upp tidigt och dushade
* gjorde ärenden hos försäkringsbolaget +  möte med kastelli-gubben på förmiddagen
* jobbade 12-16.30
* lekte med Shenzi
* lagade mat
* tvättade en maskin med kläder
* såg två avsnitt av DH
* hängde upp tvätten
* gick på långis
* fixat med blommorna på ballen + vattnat inneblommorna
* just nu: bloggar
* snart: kolla fejjan, läsa bloggar och se på tv

Nu är de där förbannade söndagarna tillbaka igen!

Oj vilket oväder det var i går kväll! Vi låg i soffan och kikade på Desperate Housewives då det började blixtra, men ingen åska. Vi ville ju såklart höra lite smällar, så vi tog bilen in mot stan. Dåligt minne som man har (men i det här fallet kan jag i och för sig skylla att det var sent på natten) så glömde jag kameran hemma. Det smällde riktigt ordentligt vid ett tillfälle och blixtarna lyste upp himlen många gånger!

I dag har jag lite sista-semesterdagen-ångest. Har inte alls någon lust med jobb redan. Någon kanske undrar hur det gick med min "att-göra-under-semestern-lista" och det kan jag ju tala om att den har blivit omdöpt till "att göra-under-hösten-men-absolut-innan-julen-lista". Det kunde väl vem som helst räknat ut!

Glasstårta

Eftersom vi väntar "finbesök" från Grankulla i dag tänkte jag att det kunde vara roligt att ha något att bjuda på. Därför lagade jag nyss (med liiite hjälp av J) en glasstårta som nu ska vänta några timmar i frysen innan vi kan äta upp den :)


Bålsta-Stockholm-Härjedalen och tillbaka!

Vi åkte alltså först till Jarkkos syster i Bålsta och stannade där onsdag-torsdag. Hon har ett riktigt fint hus måste jag säga, med en jättefin liten gäststuga där vi fick sova. Halva dagen hade ju gått när vi kom fram på onsdagen, så vi hann inte göra så mycket mer än attt hyra film, äta middag och gå på långis. På torsdagen åkte Jarkko iväg en sväng och fiskade medan jag och hans syster åkte till Kista för att shoppa. Jag köpte nya träningskläder, så nu finns det alltså ingen återvändo med träningen.

På fredagsmorgonen packade vi in oss i bilen och körde till Stockholm, närmare bestämt till Tensta, hem till Jarkkos pappa+sambo. Vi hade tänkt oss att ett besök på kanske två timmar skulle räcka, men då vi tittade på klockan när vi åkte därifrån hade det gått sju (!) timmar. Som Jarkko sa efteråt: "Det känns som bomull i hjärnan".

Det var ju tänkt att vi skulle sova hos Jarkkos mamma, men på grund av olika omständigheter sov vi istället hos Jarkkos kompis+sambo. På kvällen åkte vi med dem och spelade frisbeegolf. Det var roligt men ack så arg jag var då frisbeen inte åkte dit jag siktade! Därefter blev det sen, men god middag i Sundbyberg.

Vi startade klockan fem på fredags morgonen för att komma någorlunda tidigt upp till Härejedalen. Om jag inte minns fel så tror jag vi var uppe något runt ett-tiden.





Senare på eftermiddagen (efter någon timmes sovstund) åkte vi iväg till en sjö där Jarkko kunde fiska. Jag och Shenzi tog en promenix upp på ett högt berg (mjölksyra i benen? jadå.) och fick se en otrolig utsikt!











På nästa bild leker vi "Hitta älgen"



Nästa dag följde jag med Jarkko och fiskade, jag höll ut i sex timmar, det ni! Jarkko ska ju alltid vara värst, så han var ute 12 timmar. Mycket mygg fanns det, så det var mygghatt som gällde. På händerna hade vi myggmedel. Eller egentligen var det bara jag som hade mygghatt (Jarkko smetade in hela sig i myggmedel), men jag vill ju inte bara att jag ska framstå som tönt, så därför visar jag även en bild på Jarkko då han har mygghatt :)





Hur var fiskelyckan då? Jovars, jag fick en abborre och J fick en gädda och en abborre (han ska som sagt alltid vara värst). Senare på kvällen fick jag en abborre och en gädda jag med, men såklart så fick ju J det också.





Det blev en del bilåkande mellan de olika sjöarna och åarna, så vi stannade och tog lite bilder emellanåt.











Dagen innan vi skulle åka hem påbörjade vi en vandring upp på ett berg, men vände efter ungefär en timme. Det gick ju för tusan bara uppåt, nästan i alla fall.





Det var varmt och vi hade inte tagit något vatten med oss, men vi hittade en bäck som vi drack ifrån.





Sen tyckte J att det var dags för lite spex innan vi började vandra neråt igen.





Därefter tog vi bilen till Mittåfallet.









Det var väldigt omväxlande väder under tiden i Härjedalen, ena stunden strålande sol, andra stunden ösregn och däremellan molnigt.



Sent på kvällen, dagen innan vi skulle åka, fick Jarkko sin efterlängtade öring! Han hade fått upp två stycken tidigare, men de hade varit alldeles för små för att äta. Den han nu fick upp och som han tog med sig till stugan var lite över ett kg. Gissa vad vi åt till frukost :)



Det var en lyckad resa, men det är skönt att vara hemma igen. Nu ska jag försöka ta vara på mina sista dagar av semestern, jag börjar känna mig lite småstressad över att den snart faktiskt är över.

Jag hoppas...

... att ni har överseende med dagens dåliga tidsplanering. Det är inte så att jag med avsikt struntat i att skriva ett inlägg om veckan som gått, utan dagen har gått så tusans snabbt att jag faktiskt inte hunnit ängnat en tanke åt bloggen. Jag ska bättra mig, imorgon har jag förhoppningsvis mer tid!


Hemma igen!

Efter tolv timmars resa är vi nu hemma, äntligen! Vi har haft en skön semester som jag tänkte berätta mer om imorgon. Allt är upp-packat och tvättkorgen är fullproppad. Nu sova, tvätten är kvar imorgon också!

RSS 2.0