Galen? Nejdå, bara trött på att vara hemma.

Äntligen ska jag jobba igen! Ja, du läste rätt. Jag längtar till i morgon då jag får gå på jobb!


Christine-dejt

Christine hade uppenbarligen inte läst mitt inlägg om att inte komma hem till oss på besök, då hon messade mig i eftermiddags. Dessutom ville hon ha fika. Såklart fick hon komma och självklart hade jag en plan B vad gällde fikan (jag kan ju inte bara bjuda på flytande), så jag gjorde en bananpaj där tuggansträngningarna är lika med noll.

För att visa hur god pajen var försökte jag ta några bilder men totalmisslyckades. Istället visar jag en bild på mig själv som jag tog i dag. Jag kallar den "Tillbaka till livet".


Kom inte nära, det smittar!

Vi kommer inte ta emot några besök nu den närmsta veckan. Det verkar vara smittsamt det där med visdomständerna... Nu ska även Jarkko ta bort två visdomständer som har krånglat de senaste dagarna. 

OBS!!!
Du som eventuellt kommer och hälsar på ändå, trots denna varning, kommer stoppas i dörren. Du kommer få skriva under ett dokument där vi berättar om riskerna med att komma in i vår lägenhet. Du ska heller inte räkna med att det bjuds på annat än flytande fika!


Så vet du - 3 tecken som visar att du lever tillsammans med någon som dragit ut visdomständerna

1. Disk - Det finns inte några spår av knivar och gafflar eller flata tallrikar i diskskåpet. Där finns bara djupa tallrikar och skedar (mer teskedar än matskedar).





2. Mat - Du behöver inte fråga vad det blir till middag, du vet redan att det blir soppa av något slag. Kräm till efterrätt.



3. Hygien - Du behöver inte oroa dig över att i misstag använda fel tandborste, såvida du själv inte brukar behöva frisera tandborsten för att få in den i munnen.


Stackars, stackars mig

En liten tröst...


Kräm

Det har varit en jobbig dag tillsammans med de icke-existerande tänderna. Det onda vill inte ge med sig. Nåväl, jag lyckades koka lite blåbärskräm under en smärtfri halvtimme.


Promenad i det vackra vädret

Såklart matchade vi varandra :)



Vi gick en sväng via huset och kikade. Så här långt har vi kommit med bygget:



Lite bus hann vi med också :)






Goda grannar?

Våra (eventuellt) blivande grannar är på väg hit, så jag slängde ihop några syltgrottor!


Så var det dags igen

Vi (jag och Shenzi) kom nyss in från den något kortare kvällsrundan. Inte långt hemfrån träffade vi en bekant och hennes två hundar. Hon släpade hundarna efter sig och suckandes sa hon "nu är det någon fan som löper igen". Tyvärr hade jag inget glädjande svar åt henne "eeh.. ja.. det är vi som löper, eller inte jag, men Shenzi".


Pysselkväll




Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta



Jag visste att jag skulle ha ont, men jag kunde aldrig tro att det skulle vara så här jobbigt! Jag överdriver inte om jag säger att det känns 15 gånger värre än "vanlig" tandvärk.

Nu börjar jag bli tjatig, jag vet. Jag ska försöka hitta på något annat att skriva om.

Quasimodo

Jag skulle bara vilja berätta för alla jag möter att jag tagit bort visdomständerna och att jag faktiskt inte ser ut så här på riktigt! Jag känner mig som Quasimodo när jag visar mig bland folk.



Det kanske inte ser så hemskt ut nu, men.... Normalt uppstår svullnad i munnen som i ansiktet. Denna svullnad kan nå sitt maximum efter 2-3 dagar och försvinner valigtvis efter en vecka. Jag är alltså bara inne på dag ett.


Klart! Eller har det bara börjat?

Ve och fasa vad otäckt det var! Jag låg och skakade under hela ingreppet. Nu tänker jag inta soffan och vänta på vad som komma skall.



Nejdå, riktigt så här illa ser det inte ut.. än... Munnen är full av vaddtussar!

Det talar för sig själv tycker jag

I dag ska visdomständerna bort... Behöver jag säga något mer?

Träningsuppehållet är slut.. åtminstone fram till onsdag!

I dag har jag tränat för fösta gången på ungefär en månad och det var kul att känna att man hade konitionen kvar kändes lite som att förlora sin träningsoskuld. Om jag inte har allt för mycket träningsverk i morgon ska jag försöka med en sväng på bandet. Jag lär ju inte vara i tränings-skick på några dagar efter att jag dragit ut visdomständerna på onsdag... Ja snälla, tyck synd om mig!

Lite mys efter snöstorms-långisen


Shenzis morgonhyss

Husse och matte får skylla sig själva då de inte stiger upp lika tidigt som mig på morgonen. Skulle jag ha vetat bättre skulle jag tagit den  som de använder varje dag, den svarta som de kallar "tv-kontroll". Äh, jag får säkert en ny chans i morgon!


Ett litet uppehåll

Tråkiga nyheter gör att jag inte kommer uppdatera bloggen nu några dagar. Hoppas att ni som läser har överseende med det.

Mittengnagare

Är det inte enklare att börja gnaga i ena änden? Shenzi och jag tycks vara oense om den saken.


Nu har vi "postlådat" 200 lappar


Ny hundras?

Jag träffade grannflickan och hennes kompis tidigare i dag.

-Får vi klappa hunden?
-Ja det får ni.
-Vad är det för ras?
-En staffordshire bullterrier, en staffe.
-Vet du, jag känner en blandrashund!
-Jaså?
-
Aa, det är en blandning mellan en Beagle och en Rablador!
-Eeh, okej...


Försvunnen

Jag har sovit riktigt dåigt i natt. Pumba har inte varit hemma sedan i går morse. Vi tror att han antingen har blivit instängd någonstans eller att mårdhunden eller räven varit framme. Eller kanske han har hamnat under någon bil.


Gotteskål

Den här fina skålen (från Pentik) fick jag av mamma i julklapp. För den som vill veta, inuti ligger mina förträffligt goda kokosbollar!


Pizza

Vi firar trettondagen med lite hemlagad pizza. Nästan hemlagad i alla fall.




Julfest och dagen efter

I går var jag på julfest. Jag såg likadan ut som jag gjorde på julfesten som var i december, här kommer dock en lite bättre bild av hur min klänning såg ut.





I dag däremot, ska jag inte på någon julfest.



Ballehandtaget sitter inte längre där det ska

Blasern som jag ska ha i morgon på julfesten hänger ute på ballen på vädring och här står jag med dörrhandtaget i handen och känner mig lite snopen.


Slarvmaja

Ett av mina "borden" den här veckan var att kika igenom brudkistan och se om något behövde slängas. Jag blev inte ens förvånad då jag hittade ett kuvert med pengar, från 2007. Jag kan däremot inte förstå hur jag är så fruktansvärt slarvig! Flera gånger har jag hittat flera checkar och sedlar som jag glömt bort bland födelsedagskuvert, tur att jag sparar dem i alla fall. Förutom den gången då en del pengar var på god väg att slängas iväg tillsammans med allt julpapper...


Lite vardagslycka

Jag har en del tvångstankar vad gäller sängkläder. En av dem är att jag inte kan sova om täcket är på väg ut ur påslakanet och att en del av påslakanet (delen närmast huvudet) blir platt. Då jag köper sängkläder försöker jag tänka på att alltid se till att det finns hål, så man lätt kan rätta till täcket. I dag öppnade vårt nya påslakanset som vi fick i julklapp och till min stora lycka fanns det hål!



Ja, jag har en del andra tvångstankar vad gäller sängkläderna men det tar vi en annan gång!

Uppesittarnatt?

Hur kan jag vara så korkad och tro att jag kan ta en kort powernap då jag egentligen skulle kunna sova för natten? Såklart lyssnade jag inte på varningsklockorna och slog fast ögonen. Jag kan berätta att klockan då var halv åtta, men jag tror inte jag vågar berätta att min powernap varade 45 minuter...

Nyårsafton

Bakom fördragna gardiner satt vi hopkrupna i soffan och tittade på Desperate Housewives då klockan slog tolv. Vi hade tänkt gå till pappa och gänget en sväng, men eftersom Shenzi var skotträdd valde vi att stanna hemma.

Jag tänkte passa på nu när jag är ledig att ta itu med lite "borde:n", som t ex "jag borde mappa in alla matrecept som jag bara tryckt in i kökshyllan" och "jag borde reda upp i lådan vid spegeln" osv. Vi får väl se hur det går med den saken, vi har ju som sagt börjat se på DH och vi har många avsnitt kvar ännu!


RSS 2.0