En del av julpysslet

Under långisen i går passade jag på att plocka gräva fram lite lingonris (Jarkko plockade han med men han"passade inte på" utan han kände sig lite mer "illa tvungen"). Då vi kom hem slängde sig husse + hund i soffan (här ska man då inte räkna med pysselsällskap), medan en annan tog vara på söndagen och så här blev resultatet:





Ja just det, vi hämtade en liten gran också . Den fotar jag en annan dag, i dagsljus!


Julpyssel

Det blev inget julgodis och det var nog lika bra... Istället gjorde jag lite julfint utanför dörren. Bilder kommer i morgon!

Lilla jul

Det har varit lilla jul och lilla jul betyder bloggsemester!

Vi har haft mysfrukost här hemma och invigde julservetterna. Nu ska vi gå på långis och gå via tomten för att se om något hänt.

Jag tänkte kanske göra julgodis i dag men jag vet inte riktigt... Då måste jag väl antagligen göra nytt godis igen om två veckor. Ska fundera på saken.


Köldskador inomhus nästa?

Inte undra på att jag har kännt mig lite extra kvällsruggig de senaste dagarna... Jarkko berättade det var när att isbjörnarna skulle flytta in i vår lägenhet... Vad nu då, tänker ni säkert.

Jo, så här var det... Mamma och jag tvättade ju fönster i helgen. Ekonomisk som jag är stängde jag av alla element i hela lägenheten under tiden då vi tvättade. Ni kan säkert räkna ut resten av historien själva. För den som inte kan, kan jag ju berätta att vi (jag) glömde bort att sätta igång dem igen efteråt. Då Jarkko steg upp i går morse var det endast 13,5 grader i lägenheten. Där kan jag nog hålla med om att gränsen för att vara ekonomisk har överskridits.

Vad jag inte kan förstå är att jag själv inte reagerade över hur kallt det var samma morgon som J gjorde upptäckten.


Det ser inte så farligt ut, men det svider!

Eftersom nässprayen tydligen bara hjälper halva natten ligger jag under andra halvan med vidöppen mun, vilket resulterar i supertorra läppar då jag vaknar. Ett tag efter att jag vaknat är de mjuka igen men det känns som om jag skulle vara minst 95 år och ha rynkor på läpparna. Inte nog med att man ska känna sig som en gammal kärring, det svider också ska jag tala om och inte så lite heller!


Vi kommer garva läppen av oss (förhoppningsvis mer än de i reklamen)!

J fick två biljetter till Magnus Betnér i födelsedagspresent av mig. Det är alltså i kväll och förväntningarna på att få skratta är höga!

För den som undrar har J inte sagt att det är jag som ska få den andra biljetten, det berättade jag för honom då jag gav dem. Med andra ord, allt är fixat.

Förkyld i snöstormen

Förkylning slapp jag ju inte och snöstormen utanför gör ju inte att det känns roligare.


Byggare Bob

Nu jäklar ska det byggas hus!



Nej vi har inte köpt. Det kom med postbud från husleverantören!

Respons

Här gick jag och eldade upp mig för att ingen gav respons på förra inlägget, men så kom Sheyda som en räddande ängel! Jag behöver alltså inte skämmas över min sjal-idé, tack gumman :)

Today:

Prövar en "ny" variant med sjalen, vad tycks?





Jag vill inte ha några kommentarer om hur stökigt det ser ut. Vanligtvis hade jag nog försökt "gömma undandan" har jag välstädat hemma. Dessutom blev det riktigt dålig kvalité på bilderna, men hey, klockan är ju faktiskt bara halv åtta.

Många frågor på en och en halv minut

Tidigare i kväll kom grannflickan och hennes två kompisar och plingade på hemma hos mig. De hade många frågor och så här lät vår konversation:

Får vi komma in och klappa din hund? Ehh, ja jo, visst.
Heter den Shenzi? Mmm.
Hur gammal är den? Ett och ett halvt år.
Oj vad stor fast hon bara är ett och ett halvt! Aa, hon är vuxen nu.
Hur gammal är din mamma? Hm... 53.
Hur gammal är du? 23.
Hur gammal är din pojkvän? 28.
Är han hemma? Näe.
Var är han då? På jobb.

Därefter såg de en katt och sprang iväg.

Tillägg: Flickorna var runt 4-5 år gamla och frågestunden tog ungefär en och en halv minut.

Friskförklarad?

Efter en stillasittande, kurerande och rätt tråkig helg har jag nu varit ut på långis. Äntligen lite frisk luft! Jag hoppas och tror (peppar peppar) att jag nu är på väg att bli frisk, jag skulle inte alls orka med en förkylning som man brukar få med på köpet då man har halsont.


Jahapp, nu råkade jag trycka på ctrl + någon annan idiotknapp som gjorde att texten ser lite annorlunda ut än vad den brukar göra och jag vet inte hur jag ska komma tillbaka till ursprungsläget. Icke sa nicke att jag tänker skriva om inlägget!


Tack mamma!



Vilken snäll mamma jag har som erbjuder sig att komma och tvätta fönster "mitt i vintern"!


Nu eller aldrig

Sitter och tittar ut genom fönstret och försöker samla kraft och ork att ta itu med fönstertvätten. Det kommer bara bli kallare och kallare enligt väderprognosen så det är nu eller aldrig som gäller!

Vad döljer sig i kastrullen?



Ledtråd: Katterna och hunden flyr fältet i tron om att det är nyårsafton och matte blivit tokig och smäller mattbomber inomhus.

Ont i halsen

Jag vaknade i natt av att jag hade riktigt ont i halsen. På morgonen var det halsonda ännu kvar men det började kännas lite bättre framåt förmiddagen. Efter lunch började det igen och nu sitter jag här med ont i både hals och kropp. Perfekt start på helgen! Jag har varit och köpt gagisar som underhållning åt madame. Matte tänker nämligen ta täcket + kudden och krypa ner i soffan!

Ps. Jag lyckades övertala mamma att hon skulle komma hit och laga drömtårta, bara så du vet Syrran :)

Att leka i snön är nog det roligaste som finns!


















Sötsug

Jag blir så himla sötsugen efter att jag ätit middag och i dag lyckades jag hitta (förutom sambons söta müssli) en halv platta mörk choklad med nougatfyllning. Jippiii eller vad man nu ska säga, jag är ju inte speciellt förtjust i nougat. Nöden har ingen lag antar jag? Pumba tyckte heller inte om chokladen eller rättare sagt lukten av den, han fick genast kräkreflex! Jag fick däremot ner några bitar!


Helgplaner

Åååå så skönt att halva arbetsveckan är förbi! Eller egentligen ska jag ju jobba på lördag men det är bara roligt jobb så då tycker jag inte att den räknas som en arbetsdag :) Vad jag däremot inte ser fram emot, som behöver göras i helgen, är den där förbannade fönstertvätten!


Så det så!

Ingen dammsugning, någon måtta får det väl ändå vara på alla dessa hemmasysslor!

Två måsten blev fyra, kanske fem måsten

Under ett kort ögonblick glömde förträngde jag kvällens alla "måsten". I min vilda fantasi trodde jag att jag bara behövde tvätta lite sängkläder och gå på långis. Verkligheten slog emot mig då jag steg innanför dörren, jag måste också vika ihop tvätt (och det värsta av allt, sätta in den snyggt i skåpen) och diska undan diskberget. Egentligen skulle det behöva dammsugas också men jag tror minsann att jag tänker hitta på någon ursäkt, alla glödlampor sprack då jag satte igång tvättmaskinen eller dammsugarslangen har ett stort hål och läcker. Jag kan ju helt enkelt inte bara säga att jag faktiskt inte skulle orka.

Jag vet nog att jag lever!

Det var bodystep som gällde i går och tusan vad roligt det var! Jag svettades som en gris och som tur var svettades alla andra lika mycket...

I dag vet jag inte hur jag ska ta mig till jobb eller om jag överhuvudtaget klarar av att klä på mig.


Slapp-måndag

Det är en grå, trist och dimmig måndag så det känns som en passande dag att ha lite slapparkläder på sig.



Å nej, nu börjar det regna också!

Söndagssysslor

Kylskåpet gapar inte längre tomt och tvättmaskinen sjunger för full hals, härliga söndag!


Jag måste ha simmat som en svan

Jag har varit hurtig i dag och åkt till badhuset och simmat några längder, en kilometer närmare bestämt! Det kändes helt okej just då, men jag borde ha lyssnat extra noga efter varningsklockor i och med att jag annars har problem med nacken. I vilket fall som helst så har jag nu jätteont i nacken, axlarna och skuldrorna. Om jag inte mínns helt fel borde jag ha tid till kiropraktorn den 25 november men det är ju rätt länge dit om jag ska gå och ha ont och vara spänd. Nåja, jag tar tag i saken på måndag om det inte känns bättre då.


Ett skepp kommer lastat med...


Impulsköp

Jag råkade visst få med mig  lite mer än vad jag tänkt mig hem från stan...


Morgonmys!

Jag blir alldeles varm i hjärtat då jag får vakna bredvid mina älsklingar varje morgon!



Morgon-mys-bus med husse är obligatorikskt (matte stiger ju upp alldeles för tidigt)!

Jag gör väl ett försök då

Har fortfarande inte riktigt hittat inspiration till att blogga, men jag försöker ändå.

I går kom det en massa snö och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den eller inte. Shenzi fullkomligt älskar den! Hon studsar genom drivorna och burrar ner nosen för att sen kasta upp lite snö och fånga, jag kan inte bli annat än glad då jag tittar på henne! Att gå på lånigs däremot är inge vidare för "det-är-ju-onödigt-att-ploga-gång-och-cykelbanorna-då-det-ändå-ska-smälta-bort-imorgon" suck. I kväll kommer det säkert kännas lika lattjo som i går då vi ska plaska runt i slasken istället. Ska det komma snö så kan den väl för tusan stanna kvar ett tag i alla fall.

Jag latade mig i går och gjorde inte min 20-minuter-om-dagen-syssla och därför blev det extra tidig uppstigning i morse. Nu ska jag ställa mig med händerna i diskbaljan och låtsas att jag är pigg och full av energi!

Hinner inte riktigt med

Näej alltså, jag har verkligen ingen lust. Tänker på bloggandet varje dag men hittar inte riktigt någon inspiration. Tiden och dagarna rinner iväg och jag känner att jag inte hinner med, det är fem dagar sedan jag skrev något här senast! Jag har precis just suttit och läst över 100 blogginlägg som jag inte haft tid att läsa i helgen. I mer än en timme har jag suttit och läst (kanske dags att välja bort några bloggar?)

Nu ligger stumpan och gnäller och väntar på att vi ska gå på långis. Det är bara att börja pälsa på sig, termometern visar -3 men det känns som -7 minst!


Idétorka

Usch och fy för vintertid! Det blir så snabbt mörkt ute på kvällen! I går var det helt plötsligt svart då jag skulle cykla hem från jobbet. Nej fy vilket trist inlägg! Det är nog lika bra jag låter bli under min idétorka.


RSS 2.0