Söndagsönskningar

Nu är det dags att komma tillbaka till verkligheten! Pernilla och barnen är här så jag har tillåtit mig att "glömma" att det behöver diskas och tvättas kläder. Nu är det snart måndag och den där känslan att-jag-inte-riktigt-hinner-med börjar krypa fram. Med glädje vemod sätter tar jag fram diskborsten och fyller en maskin med tvätt och hoppashoppashoppas att en god fé ska dyka upp och ge mig tre önskningar.

Jag önskar att det inte skulle finnas något diskberg på min diskbänk

Jag önskar att tvätten skulle hänga upp sig själv

Ja just det, det behöver bytas sängkläder. Jag önskar att det skulle vara färdigbytt tills jag ska gå och lägga mig.


Retfull talgoxe





Överraskad

Förra söndagen efterlyste jag söndagsfrukost här hemma. I och med att vi jobbar olika arbetstider stiger vi heller inte upp samtidigt på morgonen (måndag-lördag) och äter därför heller inte frukost tillsammans. I morse hade jag faktiskt glömt bort vårt avtal gällande söndagsfrukosten inte riktigt tänkt på att det var söndag.. Vilken överraskning jag fick då jag kom in i köket!


Te

Nu har jag kommit på vad jag ska göra så jag slipper gå här hemma och frysa utan att behöva vrida på elementen ännu mer! Jag ska ju dricka te såklart! I går drack jag tre muggar på raken! Nu ska jag försöka komma på vad jag ska göra åt frusna tår och fötter... Kan man månne doppa tårna i teet?

Dålig uppdatering här igen nu!

Jag ber om ursäkt för det. Har inte några bortförklaringar på lager heller, tyvärr. Om tio minuter ska jag sticka iväg på pilates, skönt! Den här gången ska jag titta noga efter var jag sätter mitt liggunderlägg, så jag slipper sniffa mögel :)

I söndags bytte vi däck på bilarna, Jarkko bytte våra och jag bytte mammas, det ni! Jag var dessutom till Avancia och sprang på löpbandet, då det var så dåligt väder. Men fy så tråkigt det var! Då man springer utomhus är det ju lite mer varierande miljö om man säger så. Dålig luft var det också. Nåja, det är väl bara att vänja sig (syftar på vinterhalvåret med hala vägar och allt vad det innebär).

Nu är klockan slagen och jag måste rusa! Hinner tyvärr inte kolla igenom om det blivit några stavfel!


Hachiko

Nu är jag alldeles rödgråten! Har suttit och lipat den senaste halvtimmen då vi tittade på filmen "Hachiko". Den var så hjärtskärande!


Sällskapssjuk

Nu är det fredag. Jippiii tänker många, det gjorde även jag tidigare i dag. Nu känns det inte riktigt så jippiiii som jag hade tänkt mig. Långisen är avklarad och nu sitter jag framför datorn och slappar medan Shenzi sover i soffan bredvid. Frid och fröjd ja, men femte kvällen i rad, det är ju fredag! Jag vill att det ska hända något! Sova-äta-jobba-äta-träna-promenera-sova funkar emellanåt, men nu börjar det kännas tradigt... Jag vill träffa mer människor och inte bara de jag ser på jobbet, då jag tränar eller är ute och går!  Det är så fruktansvärt trist att bara ha en massa ytliga relationer, jag vill kunna prata om vad som helst utan att behöva fundera på om det kommer spridas vidare eller inte. Jag var faktiskt ute och gick med Minna häromdagen och det var riktigt trevligt! Mer av det! Fika, gå på stan, se på tv, vad som helst! Bara jag skulle få lite mera sällskap...


Det är ju för tusan bara oktober än!




Illaluktande pilatespass

Jag hade hoppats på ett bra pilatespass i kväll. Det var inget fel på passet i sig, men jag lade mitt liggunderlägg på fel plats! Med fel plats menar jag att jag råkade hamna bredvid en kvinna som luktade. Nej förresten, hon stank! Och inte vad som helst heller, hon stank mögel! Jag som har en sådan mögelnäsa att jag känner minsta lilla mögelspor! Jag ligger nästan hellre då bredvid någon som luktar svett..  men bara nästan!

Lite hemlighetsmakerier så här en onsdagkväll

Nu har jag suttit och klippt och klistrat i säkert en timme och snart är det färdigt... Någon kommer få någonting på posten nästa vecka! Spännande att se vem, va? :)

Back to reality

Jaha, då kom vardagen igen och allt vad den innebär. Trist! Vi hade ju i och för sig lite vardag hemma hos syster & co också, men det blir så mycket roligare att få leva några dagar i någon annans vardag! Några dagar till på språng hade inte varit helt fel :)



Jogging med syrran!

Det är bara att konstatera, efter gårdagens joggingtur med syster, att jag behöver bättra på konditionen lite och börja springa snabbare!

Håll tummarna!

Natten till fredag bär det av till muminlandet för att hälsa på syster med familj om nu båten klarar av att ta i land. Såklart har vädergudarna bestämt att det ska storma riktigt ordentligt den natten. Det är nackdelen med att bo på en ö...


Aningen för snål...

... då det kommer till att ha på elementen i lägenheten. I och med att vi bor i en gavellägenhet där den nordliga vinden allt som oftast ligger på, har vi rätt höga elräkningar. Så långt in på hösten som möjligt försöker vi (eller rättare sagt jag) låta elementen vara avstängda, vilket resulterar i iskalla fötter och fleecetröja på sig inomhus. I dag är dagen då vi inte längre kan snåla med värmen, inomhustemperaturen ligger just för tillfället på 17,3 grader. I morse låg den strax över 16.

Jag tänkte nästan vara lat...

... och skippa mina joggingplaner som jag bestämt mig för att göra i kväll men jag tog mig i kragen och trotsade kylan i alla fall. Det är ju faktiskt inte jobbigt att jogga längre, men det kan fortfarande kännas rätt motigt att ta steget att fara ut. Nu väntar duschen på mig och kanske det bästa av allt... sängen!


Lördag-Söndag

I går kände jag mig som superwoman! Jag steg upp kvart över sju och bakade bröd och storstädade. Efter det jobbade jag två timmar och åkte sedan och hämtade min kjol som Elin sytt färdigt. Därefter åkte jag hem och lagade pastasalladen som skulle ätas hemma hos Christine senare på kvällen. Sen var det dags för en joggingrunda (mycket bra val av mig att inte lämna joggningen till söndag).

Middagen hos Christine var riktigt lyckad. Det var trevligt, gott och vi fick skratta mycket! Det blev Indigo och Arken. Indigo var trist och Arken var helt okej, men jag skulle ha velat dansa liiite till..

I dag säger jag bara så här: Superwoman was yesterday, today I'm a soffliggare!

Födelsedagskalas och lite annat

I kväll har jag varit på kalas, Harriet fyllde nämligen år i onsdags. Det bjöds på sallad, paj, kakor och födelsedagstårta, mums!

I morgon är det middag med några vänner och därefter utgång. Förväntningarna är höga, och jag hoppas på en riktigt trevlig kväll (trots att det lutar mer mot Indigo än Arken)!

Nu ska jag försöka göra upp en planering för morgondagen, så jag hinner med allt jag tänkt göra. Eftersom jag är kvinna med bra simultanförmåga (vadå förutfattade meningar) tänker jag hålla ett öga på Idol samtidigt :)

Kärlek!


Tur i oturen

Mamma var över i kväll och lånade lite kläder inför Playa del Ingles-resan. Jag passade samtidigt på att prova kläderna jag tänkte ha i helgen då jag och Christine (och kanske Mona) ska ut. Jag prövade alltså min nya svarta kjol men dragkedja, som jag köpte i helgen. Kan ni tänkta er, dragkedjsjäveln gick sönder! Aaaaah! Det visade sig snart att det inte var jag som var för rund om magen (puh), utan det var väldigt dålig kvalité på dragkedjan. Nu ligger kjolen hemma hos en arbetskollega som även är sömmerska, och förhoppningsvis är kjolen som ny till helgen :) Sicken tur att jag prövade kjolen i kväll, annars hade jag säkert stått på krogen och visat lite för mycket...

Bullfest!

Vad goda de blev! Däremot kan jag för allt i världen inte förstå varför de aldrig lossnar ordentligt från pappret...




Bull-måndag

Gissa vad jag ska göra ikväll! (Ledtråd: det är kanelbullens dag i dag)


Nytt försök med kameran

Här är en del av vad som blev shoppat i går:












Norrtälje-shopping

Nu har vi kommit hem! Det känns som om jag varit vaken i några dagar... Jag hade tänkt ta bilder på allt jag handlat i dag i Norrtälje (det blev en hel del faktiskt), men eftersom jag har en så fruktansvärt urusel kamera så får det vara. Jag kan istället berätta för er att jag handlade en svart kjol med en enda lång dragkedja i mitten, ett ljusrosa, lite lösare linne, en brun-grå kofta utan knappar, en mörkblå tunika med ficka på bröstet, ett par träningsbyxor, en träningsbh, en svart klänning med resår i midjan, glansiga tights, en flerfärgad, stickad tröja, två (!) mössor, läderhandskar med rosettdetalj, lilamönstrad skjorta och lite annat smått.. Huj, det blev en lång lista! Av mamma fick jag ett par vinterkängor :)

Nu ska J och jag ta myslördag, kolla på film och sen gå på långis. Ha en fin lördag!

För lite sömn

Jag vet inte varför jag alltid ska ha så svårt att komma i säng kvällen innan jag ska i väg till antingen Sverige eller Finland. Jag var ju "tvungen" att se klart på idol. Eller det var vad jag trodde när jag hade pinat mig att vara uppe till tolv, det skulle tydligen vara en omröstning till. Strax innan tandborstningen kom jag på att jag inte betalat räkningarna. Aaaah SUCK! Kunde jag inte tänkt på det tidigare? Dessutom låg jag minst en timme och vred på mig innan jag lyckligtvis somnade. Summa summarum av sömnen var fyraochenj*vlahalvtimme. Är det för mycket att hoppas på samma energi som jag haft de tidigare dagarna?

Shenzi-shopping

Ja det var ju då tänkt att jag bara skulle köpa koppel i kväll, men så kom jag ju på en massa annat också som behövdes (bajspåsar och laxolja). Några tjurmuskler, annat smågodis och ett "vintertäcke" hamnade också i påsen. Behöver jag berätta att vintertäcket inte var särskilt populärt hos madame? Men ack vad fin hon blev :)



Tjurmuskeln var mer uppskattad!


Kommentera!

Om nu ändå fler som läser min blogg kunde kommentera någon gång och inte bara syrran (det betyder inte att du ska sluta, syster!) :) Kommentaren jag fick senast var ett önskemål om att komma igång med att sätta in bilder igen, och vet ni vad? Överlycklig över att få en kommentar sprang jag genast och laddade kameran!

Jag har även satt min ipod på laddning, med musik från ekenäs-tiden, som jag tänkte ha då jag och Shenzi promenerar in till stan i kväll. Kameran hinner nog inte komma med i kväll, men kanske i morgon då jag och mamma åker till Norrtälje.

Kvällsöppet i stan

I kväll har stan öppet lite extra länge då det är Open by Night. Jag tänkte därför promenera in med Shenzi, så vi får långisen gjord på samma gång, och passa på att köpa ett nytt koppel. Varför? Jo, eftersom det försvann i söndags. Hur då? Jag tror J blev så uppspelt då han hittade svamp i skogen att han la det ifrån sig och glömde sedan ta med det då han gick vidare... :)


RSS 2.0