Mjöd-misslyckandet

Så här gick det med mjöden:



Varför? Tack vare mitt dåliga minne. Det var meningen att korkarna skulle vara löst åtskruvna (heter det faktiskt så?) under två dagar och därefter skulle korkarna skruvas fast ordentligt så jäsningen skulle få komma igång. Det kom jag på efter en sisådär sex dagar. Mjöden jäste alltså inte överhuvudtaget, vilket gav resultatet: kolsyrelös mjöd. Det blir köpt mjöd i år, däremot hoppas jag på bättre slutresultat då jag ska baka munkar på lördag!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Äkta mjöd ska inte innehålla kolsyra utan är mer som ett vin, se: http://www.runristare.se/mjod/

2013-05-09 @ 20:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0